vrijdag 15 oktober 2010

Thema paddenstoelen en kabouters

Wisten jullie dat er in paddenstoelen kabouters wonen?  Wij zijn dit deze week gaan onderzoeken en het antwoordt van onze kleuters was resoluut JA!
Tijdens de waarneming van paddenstoelen gingen onze kleuters direct op zoek naar het deurtje voor de kabouters, maar spijtig genoeg hebben we geen gevonden.
 Onze kleuters kunnen al zo goed scheuren dat ze er zelfs paddenstoelen van kunnen maken.
 Paddenstoelen overtekenen op de lichtbak.
Een puzzel van een paddenstoel netjes uitknippen op de lijnen en nadien terug in elkaar kleven.  Kijk eens hoe ijverig onze kleuters aan het knippen en kleven zijn.
 Kleurengezelschapsspel waarbij je de juiste kleur moet gaan zoeken onder de kleine paddenstoelen.  Om de juiste kleur te kunnen zoeken moet je met een kleurendobbelsteen gooien.
 Met klei werden er paddenstoelen geboetseerd, uiteraard nadat onze kleuters er eerst even wat mee geëxperimenteerd hadden.
 Ze kregen uiteraard na het drogen ook een mooie kleur.
Enkele kleuters hadden kleine kabouters meegebracht waarmee er hard gespeeld is geweest.
 
De poppenkamer hebben we omgetoverd tot een echt kabouterhuisje.  We hebben er zelfs een paddenstoel instaan en we kunnen op kleine paddenstoelen aan tafel gaan zitten.
Van een boomstam hebben we een kabouter geknutseld.  Zijn de resultaten niet prachtig!  We hebben echte kunstenaars in onze klas zitten.
 Spelen van een gezelschapsspel over kabouters dat is meegebracht door een kleuter van de klasDe kleuters vonden het zeer leuk om te spelen.
Tekenpapier beschilderen met ecoline die verdund is in water.  Als het papier droog is hebben de kleuters paddenstoelen geschilderd.
Hier zijn onze kleuters een kabouter aan het inkleuren en de baard aan het volkleven met wattenpropjes.
We hebben deze week weer ontzettend hard gewerkt en vanalles bijgeleerd!

1 opmerking:

 1. Hallo!
  Zou u mij kunnen zeggen hoe u die lichtbak heeft gemaakt of waar u deze heeft gekocht?

  Alvast bedankt!

  Groetjes,

  Lieselot

  BeantwoordenVerwijderen