zaterdag 27 november 2010

thema Sinterklaas

Hij komt, hij komt... dus wij vliegen erin en maken allerlei Sintresante knutseldefrutsels...


De tekentalent ontdekkingstocht... Wie komt er met een leuk idee uit de hoek en tekent een mooie Sint en Piet met eventueel nog iets extra erbij... 't was mooi om te zien! 


Voor wie is het niet heerlijk als de juf zegt: meer, je moet meer kiezen om in de zak te kleven... Kies maar alles wat je wil!!! (en echt, er waren er bij waar ik echt bij moest aandringen... die stopten na 4 prentjes uitknippen... ik kan het nog altijd niet geloven...)


Onze turnzaal was nog atijd een rommeltje na ons grootouderfeest dus kwam juf Hilde maar met ons mee spelen in de klas... Dat vonden de kindertjes ook wel eens leuk! 


Stapelpietjes: stapelen maar... welke toren wordt het hoogst???


scheuroefening: geef elke rij van de pietenmutsen een andere kleur. Scheur (kleine) stukjes van de strook en kleef ze maar op... en ze deden het prima!!!!!


Het uitgeknipte speelgoed werd in een zak (?????) gekleefd. Ziet het er nog niet uit als de zak van Zwarte Piet??? Kom dan volgende week nog eens kijken op de blog en u zal zien hoe we deze grote vellen crêpe papier omtoveren tot zakken van Zwarte Piet!


Tijdens onze speel en knutselmomenten luisterden we naar sinterklaasliedjes gezongen door Kaatje en Kamiel. En onze kapoenen zongen lustig mee... 't zal echt weer feest worden... En wie weet wat er volgende week allemaal nog te gebeuren staat... Zou de Sint wel komen op school??? We gaan weer heel wat spannende avonturen tegemoet...

 Juf Lore was maandag weer in onze klas en kijk eens wat een mooi gezelschapsspel ze heeft gemaakt rond de Sint en zijn pieten.  De kleuters vonden het ontzettend leuk om te spelen.
De zoutdeegfiguurtjes die onze kleuters vorige week hadden gemaakt bij juf Lore mochten ze nog mooi beschilderen.  Kijk eens wat een mooi resultaat!  Als wij geen echte kunstenaars in de klas hebben zitten weet ik het ook niet meer.
Zoals je zelf kan zien hebben onze kleuters weer niet stilgezeten.  Er is weeral hard geknutseld geweest om de klas Sint en pietvriendelijk te maken.

 En dan was het eindelijk zover.  In de namiddag gingen we met z'n allen de Sint en zijn pieten opwachten.
Kijk eens wat een mooie entree de Sint niet maakt.  Met paard en koets is hij naar onze school gereden.  Je had al die blije gezichtjes moeten zien dat hij er eindelijk was.
En nu nog even wachten tot hij naar onze klas komt.  Wat kan wachten toch lang duren.....
Om de tijd een beetje te vullen hebben we dan maar enkele Sinterklaasliedjes gezongen en geluisterd naar enkele liedjes op CD.
Eindelijk was hij daar.  De kleuters die nog iets bij zich hadden voor de Sint, de pieten of het paard van de Sint mochten dit afgeven.  
En wat stond er allemaal in het grote boek van de Sint geschreven?  Hopelijk niet teveel slechte dingen?  Nee nee hoor, het viel allemaal goed mee.
En het leukste van allemaal was natuurlijk wanneer de pieten al dat mooie speelgoed tevoorschijn toverden uit hun zakken.  Amaai, wat kunnen onze kleuters weer hard gaan spelen.  Ze zullen zich niet snel vervelen!
De Sint en zijn pieten nog even uitwuiven terwijl we met z'n allen het liedje zingen van 'Dag Sinterklaasje'.  En natuurlijk al die lekkere snoepjes oprapen die ze in onze klas hebben gegooid.  Dat wordt weer smullen!  
Tot volgend jaar Sinterklaas!!!
 Natuurlijk gingen we nadien direct spelen met al dat leuke speelgoed dat de Sint had gebracht voor onze klas.  Hier zie je hoe Willem een auto heeft nagemaakt met de mobilo a.d.h.v. een voorbeeldkaart.  Zo heeft de Sint er verschillende gebracht.
Strijkparels hadden we ook nog niet in onze klas.  Goed idee Sint en pieten om dit te brengen.
En een heleboel playmobiel waar de meeste kleuters enorm graag mee spelen.
Het huisjes van polly pocket viel ook goed in de smaak.  Vooral het aan- en uitdoen van de kleedjes bij de popjes vonden ze super!


Nog eens DANK U Sint en pieten voor al dit mooie speelgoed!

1 opmerking: